Pasif bilgi toplama araçları, yasal ve etik sınırlar içinde kullanıldığında siber güvenlik araştırmalarında değerli bilgiler sunarak dijital dünyada güvenliği sağlamada önemli bir rol oynar.
Herkese selamlar bu yazımda sizlere ARP (Address Resolution Protocol) hakkında bilgiler vereceğim. ARP aslında “Address Resolution Protocol”un kısaltması. Türkçeye çevirecek olursak “Adres Çözümleme Protokolü” gibi…
Selamlar arkadaşlar, bu yazımda Etherchannel (Link Aggregation) tanımı, protokolleri, konfigürasyonu ve bu konfigürasyonu doğrulama gibi konulara değindim. Aynı zamanda bu konuyu Packet Tracer üzerinden de…
Siber güvenlik dünyasında bir “incident” (olay) meydana geldiğinde, bu olayın etkilerinin minimize edilmesi ve ardından detaylı bir şekilde analiz edilmesi büyük önem taşıyor. Hacklenmiş bir…
Merhaba arkadaşlar bu yazımda TCP/IP yapısını ve OSI referans modeliyle arasındaki farkları anlatmaya çalıştım. Aslında iki modelde de ağ protokollerinin nasıl çalıştığını anlamamıza yardımcı oluyor….
Merhabalar bu yazımda OSI Referans modelini detaylı bir şekilde ele aldım. Her bir Katmanı o katmanı anlatacak ve basitçe anlamanızı sağlayacak görseller ile destekledim. Keyifli…
İnternette gezindiğimiz bağlantı kurup paylaşım yaptığımız her an kullandığımız cihazlar aslında birer adresle birbirlerine bağlanıyor. İşte bu adreslere IP adresi deniyor. Açılımı İnternet Protokolü olan…
Bu yazımda siber güvenlik alanında edinmemiz gereken bazı önemli yetkinliklerden bahsettim.